Over Rotterdam Lekker Fit!

Over ons

Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich sinds 2005 in om overgewicht en bewegingsarmoede bij Rotterdamse kinderen tot en met 12 jaar tegen te gaan.

Overgewicht staat een gezonde ontwikkeling van kinderen in de weg. Met Rotterdam Lekker Fit! brengen we kinderen in beweging en maken we de keuze voor gezond eten een stuk makkelijker. En met succes!

In 2013 werd geconstateerd dat de stijgende overgewichttrend onder de Rotterdamse kinderen is gestopt en uit recent onderzoek blijkt dat voor het eerst het overgewicht onder Rotterdamse kinderen in heel Rotterdam afneemt.

De Lekker Fit! scholen zijn vooral gevestigd in wijken met hoog overgewicht. Juist daarom is het positief dat op Lekker Fit! –scholen een daling van overgewicht zichtbaar is. Met het keren van de stijgende overgewichttrend is een belangrijke stap gezet naar een gezonde en fitte Rotterdamse jeugd. Maar we zijn er nog niet.

De Rotterdamse jeugd heeft nog steeds meer overgewicht dan in de rest van Nederland. De ervaringen van de afgelopen jaren en ondersteuning uit de wetenschap en internationale expertise leren ons dat het succesvol tegengaan van overgewicht een kwestie is van een lange adem. Het is daarom van belang dat we blijven inzetten op een ‘lekker fitte’ basis voor onze jeugd.

Iedereen is hierbij welkom om bij te dragen! Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de Rotterdamse jeugd opgroeit in een omgeving waarin de gezonde keuze gemakkelijk en vanzelfsprekend is.

Kom in contact

Ontvang onze updates!

Dit veld is verplicht.


Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : li in Entity, line: 2 in /home/users/rottrftp/rotterdamlekkerfit.nl/templates/yoo_avion/warp/src/Warp/Helper/DomHelper.php on line 47

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : ul in Entity, line: 2 in /home/users/rottrftp/rotterdamlekkerfit.nl/templates/yoo_avion/warp/src/Warp/Helper/DomHelper.php on line 47