Kookworkshop door Pierre Wind

Lekker Fit! gaat over gezond eten en genoeg bewegen om een fit leven te kunnen leiden. Daarom hebben we dit jaar in de Lekker Fit! week extra aandacht besteed aan het thema voeding: Groente en fruit een Lekker Fit! besluit!

Lees meer

Prijswinnaars bekend!

Het is inmiddels al weer een week geleden dat er gezocht werd naar de vriendjes van de Toffe Peer. Deze waren namelijk verstopt in drie Rotterdamse parken. Na een lange speurtocht werden de Briljante Broccoli, de Actieve Ananas en de Pittige Paprika gevonden door leerlingen van drie Lekker Fit! scholen!

Bij deze de verdeling van de prijzen:
De kookworkshop met Pierre Wind is gewonnen door Karolina, Marta en Monika uit groep 6 van basisschool de Kameleon.
De voetbalclinic met Soufiane Touzani is gewonnen door Thomas uit groep 5 van de Albert Plesmanschool.
De biketrail clinic met Rick Koekoek is gewonnen door Diamond uit groep 8 van basisschool de Bavokring.

Lekker Fit neemt contact op met de basisscholen om de prijzen in te plannen en wensen de winnaars en de kinderen uit hun klas heel veel plezier met de prijs!

Lekker Fit! mascottes gevonden!

De Pittige Paprika, Actieve Ananas en Briljante Broccoli zijn zojuist gevonden! Eerder deze middag gingen ze buitenspelen in drie grote stadsparken. Via hints op deze website en social media werd duidelijk gemaakt in welk park je ze kon vinden. De snelste speurneuzen, hebben een toffe clinic voor hun klas gewonnen!

De Pittige Paprika is in het Zuiderpark gevonden door Karolina, Marta en Monika uit groep 6b van Lekker Fit! basisschool de Kameleon. Diamond uit groep 8 van De Bavokring heeft de Actieve Ananas gered van een paar hongerige geitjes in het Kralingse bos. Rens heeft samen met zijn moeder op de valreep de Briljante Broccoli in het park bij de Euromast gevonden. Een knappe prestatie, gezien zijn blessure!

Toffe prijzen!
Onder de prijswinnaars worden drie toffe clinics voor hun hele klas verloot. Zij maken kans op:
-    een wervelende kookworkshop van Pierre Wind;
-    een voetbalclinic van Soufiane Touzani;
-    of een workshop Bike Trial van Rick Koekoek.

Lekker Fit! week!
De groente- en fruitspeurtocht is onderdeel van de activiteiten binnen de Lekker Fit! week, die dinsdag 22 april van start is gegaan. Alle Lekker Fit! scholen besteden deze week op diverse manieren aandacht aan gezonde voeding en beweging. Zo krijgen de kinderen tal van activiteiten over het eten van groente en fruit aangeboden (smaaklessen, groente- en fruitbingo) en lassen alle Lekker Fit! scholen tijdens de 10.00 uur pauze een groente- en fruitmoment in. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat kinderen op een speelse en educatieve manier met groente en fruit in aanraking komen. Daarnaast maken de kinderen kennis met nieuwe sporten door een divers aanbod van sportclinics. Ook organiseren de scholen zelf extra sportactiviteiten.