Smakelijke eters

Smaakontwikkeling is van belang om gevarieerd te leren eten. Een kind dat veel verschillende smaken leert kennen, eet makkelijker gevarieerd dan een kind dat een eenzijdige smaak heeft. Verschillende smaken leren kennen en waarderen is dus de sleutel voor een gevarieerde voeding, de basis van een gezonde voeding.

Ouders vinden gezonde voeding doorgaans wel belangrijk, maar worstelen met de vraag hoe hier invulling aan te geven. Soms door een gebrek aan kennis (zelf niet goed weten en daardoor onbewust ook verkeerde voorbeeld geven), soms door gebrek aan vaardigheden om met lastige situaties om te gaan. Ook ángst dat een kind te weinig binnen krijgt kan een rol spelen.

In deze workshop, van ongeveer twee uur, kunnen ouders aan de hand van een aantal proeven, ervaren hoe zij zelf proeven, reageren op smaak en waarom. Door ouders bewust te maken van wat er allemaal bij smaak komt kijken, gaan zij begrijpen hoe de smaak van hun kind zich ontwikkelt en welke rol zij daarin kunnen spelen.

Ouders krijgen handvatten aangereikt van een pedagoog om binnen de opvoeding de smaakontwikkeling en daarmee de ontwikkeling van een gezond eetpatroon te realiseren. Ook leren ze om strijd aan tafel te voorkomen.

De workshop is geschikt voor ouders van kinderen van zes maanden tot vier jaar. Geschikt om in te zetten tijdens de ouderavond of koffieochtend van het kinderdagverblijf, voorschool of peuterspeelzaal.

Interesse? Bel de GGD Gezondheidslijn (010) 433 9966 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..