Finale Scholencompetitie 2011

Op 10 juni 2011 vindt, op het Lloyd Multiplein, voor de derde keer de finale plaats van de Rotterdam Lekker Fit! Scholencompetitie. Zo’n 350 leerlingen van dertien Lekker Fit scholen uit het Voortgezet Onderwijs (VO) strijden in diverse sporten om de titel Kampioen Rotterdam Lekker Fit VO. De scholencompetitie is de jaarlijkse afsluiting van het Rotterdam Lekker Fit! schooljaar.

Rotterdam Lekker Fit! heeft als doel om overgewicht in het Voortgezet Onderwijs te stabiliseren. Wekelijks biedt Rotterdam Lekker Fit! op het 25 Voortgezet Onderwijsscholen extra bewegingsactiviteiten en praktische lessen over gezonde voeding aan. Daarnaast wordt de verkrijgbaarheid van gezonde voeding in de kantine op school gestimuleerd middels het project Gezonde School Kantine.

Voor Rotterdam, sportstad van Nederland, is voldoende beweging en gezonde voeding belangrijk. Rotterdam doet er van alles aan om haar bewoners aan het sporten te krijgen. Eén van de ambities is om de relatie tussen sport en onderwijs verder te verstevigen. Sport en onderwijs kunnen elkaar versterken, met als effecten talentontwikkeling, tegengaan van overgewicht en betere schoolprestaties. Rotterdam Lekker Fit! brengt deze ambitie al in praktijk.

Ook tijdens de Scholencompetitie staan de elementen ‘beweging’ en ‘voeding’ centraal. Naast de wedstrijden in de sporten handbal, basketbal, zaalvoetbal, urban dance en kuk sool won, krijgen de leerlingen ’s middags een gezonde lunch aangeboden. Deze lunch wordt mede mogelijk gemaakt door één van de Rotterdam Lekker Fit! convenantpartners, Bram Stolk Foodservice. Rene Bos, commercieel directeur: ‘Als schoolcateraar proberen wij dagelijks de jongeren te stimuleren om een gezonde keuze te maken in de schoolkantine. Dit doen wij niet alleen door een gezond aanbod in de schoolkantine (zie www.elkeschoolisanders.nl), maar ook door de jongeren te informeren over gezonde keuzes. Met behulp van Rotterdam Lekker Fit! kunnen wij tijdens activiteiten als deze, onze boodschap overdragen en een bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl voor de Rotterdamse jongeren.