Pijler 9: Voeding en gezonde keuzes

Binnen het Rotterdam Lekker Fit! programma wordt op vele manieren aandacht besteed aan voeding en gezonde keuzes. Op een Lekker Fit! basisschool kan hier met 3 projecten aandacht aan besteed worden: Lekker Fit! Groente en fruit, Lekker Fit! Water en Lekker Fit! Trakteren.

Met Lekker Fit! Groente en fruit is op de school afgesproken dat tijdens de ochtendpauze alle kinderen 'alleen groente en fruit' eten. Een kind dient 's ochtends natuurlijk wel goed te ontbijten. Hiermee wordt bijgedragen aan een gezond voedingspatroon van dagelijks drie maaltijden, twee stuks fruit en een portie groente.

Met Lekker Fit! Water wordt het 'dagelijks drinken van water' gestimuleerd. Hierdoor drinken kinderen op school en ook thuis minder gezoete drankjes. Zoete drankjes bevatten namelijk heel veel suiker en suiker is niet gezond.

Met Lekker Fit! Trakteren wordt is "één is genoeg en klein is oké!" de norm. Lekker Fit! Trakteren betekent per definitie dus niet gezond trakteren, maar minder en kleiner trakteren. Lekker Fit! Trakteren is en blijft een feest!

Binnenkort jarig? Lekker Fit! heeft hele leuke traktatietips verzameld.